tarım parça

% 100 Memnuniyet..!

info@agriculturesparepart.com  

Traktör Genel Güvenlik Kuralları

872

Belirtilmiş tamir ve bakım işlem basamaklarını dikkatli bir şekilde gerçekleştiriniz.
Çalışma esnasında yüzük, kol saati, mücevher; dönen parçaların arasına sıkışabilme ihtimalinden dolayı kıravat gibi düğmelenmemiş ve sarkan kıyafetler, sökülmüş kıyafetler, boyun atkısı, önü açık ceket veya gömlek gibi giysiler giymeyiniz. Kaymayan ayakkabılar, eldiven, koruyucu gözlük, koruyucu şapka gibi kıyafetlerin kullanılması tavsiye edilir.
Operatör koltuğunda, yapılan işle ilgili geçerli bir ehliyete sahip biri oturmadığı sürece asla makina üzerinde bir tamir işlemi gerçekleştirmeyiniz.
Operatör koltuğuna oturmadığınız sürece asla makineyi ve diğer ekipmanlarını kullanmayınız.
Özel olarak belirtilmediği sürece asla motor çalışırken makine üzerinde bir işlem yapmayınız
Kep, kapak, valf gibi komponentleri sökmeden önce motoru durdurunuz ve hidrolik devredeki basıncın düştüğünden emin olunuz.
Tüm bakımve onarımişlemlerimaksimum tedbir ve dikkat ile yapılmalıdır.
Atölyede veya sahada kullanılan servis merdiven ve platformları, geçerli güvenlik kurallarına uyacak şekilde yerleştirilmelidir
Akü bağlantılarını ayırınız ve kumandalarınüzerine traktörde bakım olduğuna dair uyarı levhası koyunuz.
Yakıt tanklarının, akü sularının vb. yanıcı parlayıcı maddelerin bulunduğu kısımların kontrol ve dolumlarını yapar iken ateşle ve sigarayla yaklaşmayınız, kıvılcım oluşmaması için gerekli önlemleri alınız.
Bakım amacıyla manuel olarak frenler boşaltıldığında kullanılamaz durumdadır. Böyle bir durumda traktör takozlar vb cihazlarlarla sabit bir şekilde tutulmalıdır.
Yakıt doldurma tabancası daima dolum boğazı ile temas halinde olmalıdır. Depo içerisine yakıt ikmali boyunca, statik elektrikten dolayı oluşabilecek bir kıvılcımriskini ortadan kaldırmak için bu temas halinin sürmesini sağlayınız.